sunset123 Влизам в ритъм
Брой мнения : 129 Age : 34 Населено място : Петрич Registration date : 22.10.2023
| Заглавие: какъв е ефектът от домашното насилие Пет Ное 08, 2024 9:33 pm | |
| Привет. Темата за домашното насилие винаги е представлявала интерес за мен Съчувствам на жертвите и не мога да си представя какво е да съм на тяхното място. Но въпрсът ми към вас е по скоро в друга насока, но все пак свързана с това. Гледах едно предаване, което още повече събуди интереса ми и искам да науча повече по следния въпрос: Какъв е икономическият ефект от домашното насилие в глобален мащаб? Ще се радвам, ако някой от вас е запознат с темата и ми съдейства с информация. Благодаря предварително на отзовалите се. | |
|
Srock112 Всичко ми е ясно
Брой мнения : 186 Age : 24 Населено място : Sofia Registration date : 08.08.2022
| Заглавие: Re: какъв е ефектът от домашното насилие Съб Ное 09, 2024 7:34 pm | |
| Здравей. Според проучвания, на които скоро попаднах, т.к. и на мен тази тема ми е интересна, насилието, основано на пола, води до значителни икономически разходи. В Европейския съюз тези разходи възлизат на около 226 милиарда евро годишно. Освен това, между 21% и 60% от жертвите на насилие от интимни партньори губят работата си поради последиците от насилието, което негативно влияе на икономическата им независимост. Ако искаш да прочетеш допълнително по темата, виж тази публикация. Според мен е много интересна. | |
|